Gastric Sleeve la un pacient cu IMC record de 73

Echipa coordonată de dr. Şerban Vasile, medic primar chirurgie generală, din cadrul Life Memorial Hospital, a realizat cu succes o operaţie de micşorare a stomacului prin tehnica Gastric Sleeve, la un pacient cu cel mai mare indice de masă corporală (IMC) înregistrat în unitatea MedLife până acum. Pacientul, în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat pentru operație având un IMC-record pentru MedLife, de 77, adică 213 kg la înălţimea de 1,70.

„În cazul lui, evaluarea medicală a durat mai mult decât perioada standard, pentru că a pus tot felul de probleme, în special în sfera aparatului respirator, drept pentru care a fost nevoie să fie pregătit într-un mod special. Pe lângă investigațiile standard care se fac pentru Gastric Sleeve, a intrat sub observația medicului pneumolog, care i-a recomandat, pe fondul capacității respiratorii scăzute, purtarea unor aparate speciale pentru îmbunătățirea parametrilor respiratori și pentru oxigenoterapie.

De asemenea, i-am recomandat un regim alimentar, pe care l-a ținut pe durata investigațiilor pentru a mai scăpa de kilogramele în plus. În cele aproximativ două luni, cât a durat pregătirea preoperatorie, pacientul a reușit să scape de circa 12 kg, intrând în operație cu greutatea de 201 kg și IMC 73.

Recomandarea unei diete preoperator este, totodată, un test de voință, care arată determinarea pacientului de a respecta dieta din perioada postoperatorie”, a spus medicul chirurg Şerban Vasile. În urma evaluării de către toți medicii implicați în colocviul de specialități prin care trece fiecare pacient de acest fel, s-a decis intervenția chirurgicală, efectuată pe data de 29 noiembrie 2016. „Operația a decurs fără incidente, fără probleme, ca și spitalizarea, de altfel. Pacientul a fost externat la patru zile de la operație, în condiții foarte bune. S-a prezentat la șapte zile de la operație, la primul control, unde am constatat o evoluție foarte bună. A revenit pentru control și în ziua a zecea, când am constatat, la fel, că evoluția lui postoperatorie este favorabilă”, a spus dr. Şerban Vasile.

La o luna de la operatie pierduse deja 23 kg iar la 3 luni avea cu 45 kg mai putin. „În continuare, îl vom monitoriza atent din punct de vedere chirurgical, din punct de vedere respirator și nutrițional. Are toate atuurile să-și atingă obiectivul de greutate, de 80-85 kg. Deja a depășit un prag psihologic văzând cât a scăzut în greutate in primele 3 luni. Dintr-o persoană depresivă, apatică și pasivă, care-și pierduse speranța că se mai poate schimba ceva în bine în viața proprie, a devenit o persoană jovială, veselă, cu dorința de a munci – vrea să se angajeze și să se integreze social”, a mai spus dr. Vasile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai? Completează formularul și îți vom răspunde cât mai rapid posibil.