Gastric Sleeve in cazuri speciale la MedLife

Una din indicatiile speciale ale operatiei bariatrice Gastric Sleeve este obezitatea moderat-severa (IMC >30) asociata cu probleme majore osteo-articulare in conditiile esecului repetat al regimului alimentar privativ.

Pacienta DD in varsta de 34 ani, cu tulburari importante de statica ale coloanei vertebrale ce au necesitat interventii chirurgicale de montare ale unor dispozitive specifice de fixare a vertebrelor, a acuzat in ultimele 6 luni accentuarea durerilor de spate. Acestea erau determinate in mare parte de o obezitate moderat severa cu un IMC de 35, fara solutie in fata unor incercari repetate de scadere ponderala prin regim alimentar coordonat in unitati medicale specializate.

Dupa o evaluare multidisciplinara in cadrul Departamentului de Chirurgia Obeziatii si Metabolica a Spitalului Medlife, prin completarea unui plan investigational complex, pacientei i s-a propus ca solutie pentru excesul ponderal operatia Gastric Sleeve. Interventia a fost efectuata fara incidente sau complicatii cu o spitalizare scurta de 3 zile. Scaderea ponderala dupa 3 luni de la operatie s-a inscris in media lunara specifica acestui procedeu chirurgical.

Beneficiile majore ale interventiei constau atat in scaderea ponderala previzibila cat si in ameliorarea sindromului algic determinat de problemele de statica ale coloanei vertebrale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai? Completează formularul și îți vom răspunde cât mai rapid posibil.