Micșorare stomac: mini gastric bypass

Derivat gastric bypass dar cu rată mai mică a complicațiilor
Dedicat pacienților obezi cu BMI peste 35

 

Ce este operația mini gastric bypass?

Operația mini gastric bypass este o intervenție bariatrică mixtă (restrictivă și malabsortivă) care combină efectele operației de tip gastric sleeve cu cele ale unui byapass gastric standard.
Intervenția de tip mini gastric bypass este ideală ca procedură primară destinată pierderii în greutate. Poate fi o opțiune chirurgicală pentru pacienții care au avut inel gastric și care nu au reușit să elimine excesul ponderal sau care au avut complicații cu inelul gastric și au nevoie de o intervenție de remediere.
 

Cum funcționează operația mini gastric bypass?

Partea superioară a stomacului este redusă sub forma unui tub subțire care preia funcțiile stomacului, fiind complet separat de acesta.
Acest rezervor gastric este conectat la prima secțiune a intestinului subțire, evitând astfel 150-200 de centimetri din intestin.

  1. Reduce senzația de foame datorită parcursului mai rapid al alimentelor spre intestin.
  2. Pacientul se simte sătul mai repede și reduce natural dimensiunea porților.
  3. Se reduce numărul de calorii absorbite de organism prin ”ocolirea” părții superioare a intestinului subțire.

 

Avantaje operație mini gastric bypass

  • – intervenție laparoscopică minim invazivă: absența durerii, confort postoperator superior, spitalizare scurtă, fără cicatrici
  • – elimină până la 75% din greutatea în exces
  • ameliorează și poate vindeca anumite afecțiuni asociate cu obezitatea: apnee, diabet tip II, boli articulare, HTA, sindrom ovarian polichistic.
  • – se reduce absorbția zahărului și grăsimilor

 

Dezvantaje operație mini gastric bypass:

  • – pot apărea avitaminoze ce necesită suplinire permanentă
  • intoleranță la anumite alimente bogate în grăsimi, zahăr și calorii, manifestată sub formă de sindrom de dumping: disconfort, greață, slăbiciune

Pentru mai multe detalii despre mini gastric bypass, vă rugăm să completați formularul de pe această pagină, și vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil pentru informații suplimentare.

IMPORTANT: Pentru stabilirea indicației operatorii și eliminarea obiectivă a riscurilor, pacientul este supus unui plan complex de investigare preoperator. Acesta este alcătuit dintr-un colocviu de specialități medicale și examene paraclinice menite să ofere un tablou complet al afecțiunilor concomitente care, prin tratament adecvat, să reducă riscurile intervenției la minim.

DOCTOR
ȘERBAN VASILE

Peste 20 de ani
experiență

100% rată
de succes

450 intervenții
efectuate anual

Doriți să vedeți rezultatele intervențiilor bariatrice? Descoperiți testimonialele pacienților aici.

Search

+
VEZI POVEȘTILE LOR
Fă primul pas spre o viață mai ușoară!
Inspiră-te din poveștile pacienților care și-au schimbat viața cu ajutorul domnului doctor Șerban Vasile

O viață mai ușoară din toate punctele de vedere începe cu un singur pas.

Completează formularul de mai jos și vei fi contactat pentru a discuta pe larg despre operația mini gastric bypass care îți poate schimba viața.