By-Pass gastric pentru obezitate morbida in premiera la MedLife

Operatia bariatrica By-Pass gastric reprezinta alaturi de Gastric Sleeve modalitatea radicala de lupta impotriva obezitatii morbide. Este indicata la pacientii cu: index de masa corporala cuprins intre 40 si 50, boala de reflux gastro-esofagian severa, diabet zaharat necontrolabil prin metode standard medicamentoase, tulburari de alimentatie severe, recastig ponderal dupa Gastric Sleeve sau Vertical Banded Gastroplasty.

Primele cazuri au fost efectuate cu succes la Spitalul Medlife atat pe cale laparoscopica cat si pe cale deschisa cu o evolutie postoperatorie fara complicatii si scaderi ponderale in prima luna de 12-15 kg. Durata interventiei este de cca 3h iar spitalizarea de 3 zile. Alimentatia lichidiana si mobilizarea sunt reluate din prima zi postopertor.

Postoperator pacientul intra intr-un program de monitorizare prin controale periodice pentru depistarea eventualelor deficite vitaminice ce pot aparea in primii ani postoperator, deficite corectate prin aport oral sau parenteral de vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai? Completează formularul și îți vom răspunde cât mai rapid posibil.